HTML

KomNet kettő

Valamikor a Kommunista.NET cikkírója voltam, amíg Red be nem zárta a boltot. Akkor azt hittem, felhagyok az irkálással, de ez a sok agyament dolog, ami megy manapság, arra késztet, hogy folytassam.

Friss topikok

Címkék

Archívum

2012.05.05. 14:55 N-core

Darányi Ignác

Címkék: törvény terv

Mint az köztudott, az új agrártervet Darányi-tervnek keresztelték el. Először csak néztem én is egy sort, hogy hogyan jön ide Darányi Kálmán. Aztán belegondoltam: hát persze: csakis és kizárólag két világháború közötti politikus lehet a Fidesz-kormány mintaképe. Esetleg 56-os veterán. Vagy pap. Vagy 56-os veterán pap. Aztán valaki súgott, hogy hát ez nem Kálmán, ez Darányi Ignác. És neki aztán volt köze az agráriumhoz, hiszen a századfordulón földművelésügyi miniszter volt.

És mégis mit követett el ez a jóember, hogy máris tervet neveznek el róla? Hát például benyújtotta, és el is fogadták, az úgynevezett derestörvényt, azaz az 1907. évi XLV. törvényt. Ennek csodálatosan szép neve van: "A gazda és a gazdasági cseléd közötti jogviszony szabályozásáról". És még a tartalma! Az áll benne, feketén-fehéren, hogy az, aki sztrájkot szervez, netalántán részt vesz a sztrájkban, azt börtönbe kell zárni. Azok a béresek és cselédek pedig, akik otthagyják a gazdájukat, azokat csendőrökkel kell munkába kényszeríteni. A törvényben még számos finomságot lehet olvasni, amely mind-mind hasonló megnyomorító rendelkezés. És ez csak egy törvény.

Aligha találhatott volna a Fidesz ennyire hozzá illő politikus-mintaképet, akiről tervet lehet elnevezni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komnetketto.blog.hu/api/trackback/id/tr264490145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása